Monday, March 21, 2011

weekend with my friends

menjadi DIRIKU
18 MAC 2011 : JUMAAT
JUMAAT yang mendung.. bersama hati yang gusar, resah, sedih.. semua yang negative.. nak lari dari semua ni.. tapi x tahu nak kemana.. penat berfikir.. penat bertenang.. x tahu nak wat apa dah.. sms kwn.. minta tolong.. kwn ckp dtg la rumah dia.. ok I will go.. coz I cant stand here anymore..  the plan is.. after solat jumaat.. take the bus n go far-far away..
Tanpa pikir panjang.. tanpa berlengah.. aku menuju ke destinasi.. bas terawal selepas solat.. jam 2.30pm.. sampai KL Kul 4.00pm.. tunggu ktm dari jam 4 hingga jam 6 baru la dapat naik.. fuhh.. ptg jumaat agaknya.. 3 kali terlepas tren.. sebabnya tren penuh.. kecewa tapi tetap bersabar.. akhir sampai juga ke destinasi.. kawan  tunggu dengan senyuman.. lega rasa.. dari saat itu.. nak lupakan segalanya.. n nak enjoy je weekend ni.. kwn  bawak pergi alamanda.. nak tgk wayang.. WORLD INVASION.. tapi sold out.. selling faster.. 
so kwn beli tiket midnite.. 12.45 am… skrg jam 8pm.. lambat ag .. so kwn bawa pergi makan pecel ayam.. fuhhhhhhh.. meletop.. sedap sgt2.. lepas tu balik umah kwn jap.. untuk mandi n rehat jap sebelum pergi ke alamanda semula tuk tgk WORLD INVASION..
WORLD INVASION > citer dia sangat best just permulaan je slow skt.. then lepas tu.. fuhhhhh.. sampai habis aksi x henti2.. mmg berbaloi-baloi ar tunggu sampai midnite.. panggung lak full house.. x ada kosong pun seat.. caya lah.. bagi 4/5 bintang..laulah citer malay dapat sambutan macam ni mesti tambah kaya pengarah filem ngan pemilik pwagam..hhuhu.
sebelum balik bergambar dgn badut..hehe
Tepat jam 2.50 pagi.. citer ni habis.. balik rumah gosok gigi dan tido..huhu

19 MAC 2011 : SABTU

SEMALAM tido lewat sgt.. kul 3 lebih baru tido..huhu.. so hari ni bangun kul 11.00am.. tp still pagi ag ar bangunnya.. huhu.. hari ni x ada plan apa2 sebenarnya.. tiba2 terpk nk ajak kwn p TIMES SQUARE.. so tanpa pk panjang.. kami pergi je la.. suruh ajak kekasih kwn tu.. tp dia x nk.. takut aku ngorat kot..hehe.. so kami berdua je la..huhu

my rantai..hehe
jom starbuck..huhu
Sampai times square kul 1.30pm..haha.. jalan2 pusing2 times square.. LEPAS TU MAKAN KAT FOOD COURT.. ambik byk sgt lauk.. nafsu sungguh.. time mkn tu x hbs sebab tak sedap langsung.. rupa-rupanya kami terambil lauk vegetarian.. daging tiruan.. ayam tiruan.. ikan tiruan.. adoii.. X PERASAN SEBAB  makanan tu sebijik sama dgn yang asli.. adoiiii.. sgt.. sgt.. sgt x sedap.. believe me..   THE MORAL IS > SEBELUM BELI TGK DULU NAMA KEDAI DAN MENU DIA.. ADOIIIIIII.. sedar2 da kul 5pm da.. haha.. cepat je masa berlalu.. ingat nak tgk merong mahawangsa.. tp.. sedihnya.. tiket sold out.. selling fast.. huhu
lauk vegetarian yg sgt2 x sedap
Da bosan da jalan kat times.. kami plan p midvalley lak..huhu..sampai je midvally .. kaki ni rasa sakit sgt.. hampir melecet.. penat sgt2.. pakai kasut ketat.. pengajarannya lau nak jalan lama2.. jangan pakai kasut ketat sgt..huhu.. melilau cari kedai jual selipar murah.. adoiiiiiiii.. kat dalam midvalley selipar paling murah rm19.90.. malas ar.. tahan je la sakit tu.. last2  kuar gak dr midvalley tu.. x ada apa2 kat midvalley.. just cuci mata je.. 
selipar penyelamat..huhu
time jalan nak balik tu.. ternampak selipar rm10 je.. terus  try dan beli.. wahhhhh.. selesanya.. da kurang da sakit kaki ni.. kuku mcm nak tercabut da..huhhhh
pecel lele
bakso
Sampai je umah kwn.. kwn belanja makan kopok..huhu.. malam tu kwn belanja makan bakso lak.. huhu.. Alhamdulillah.. rezeki ALLAH bg.. thanks my friends.. lepas je makan kawan  bawa jalan2 kat uptown.. dalam seratus gerai yang kami singgah.. 80 gerai jual jersi.. adoiiii.. byknya jersi..haha .. tp aku x beli jersi.. aku beli jam je..haha.. jam murah..huhu.. kami balik kemudian tido..haha

20 MAC 2011 : AHAD
Ahad sudah tiba.. malasnya nak balik tg malim..huhu.. tp terpaksa gak balik.. tp rasa kesal sbb x dapat tengok merong MAHAWANGSA…  BUAT MUKA JE..HUHU ..  hehe..
nak ipad..huhu
aksi mcm rango
sajer-sajer


bebaskan diri anda K
 then ajak kkawan p tgk citer tu sblm balik.. dia da tgk sbnrnya.. tp sbb baik sgt.. dia tgk sekali ag..huhu.. thanks my friends.
Ayat yang x blh lupa dalam citer merong tu..huhu
‘ raja kamilah jaga kami nanti..huhu”

Habis je citer tu.. snap.. snop.. snup..haha bergambar..huhu.. then aku pun menuju ke titik mula.. iaitu UPSI..  BASAH LENCUN BALIK.. SBB HUJAN LEBAT SGT KAT KL.. mungkin sedih sebab aku da nk belah dr kl..hahaha.. sblm balik mkn MC’D.. sebab da 3 bulan x mkn..huhu.. by weekend.. bye my friends
3 BLN X MKN.. BILA DApat  MAKAN.. nikmatnya
rasa happy sgt 3 HARI NI..HUHU.. thanks

3 comments:

Mikael said...

thanks to u too...lain kali datang lah lagi. i sangat berbesar hati. i had so much fun :)

RAZAK rahim said...

WELCOME..HUHU.. I WILL COME AGAIN

Mikael Angelo said...

:)