Saturday, March 12, 2011

7.45 am punya HAL

CATATAN HUJUNG MINGGU
SABTU> 12 MARCH 2011> 6.30AM-12pM

HARI ni semangat giler ar..  nak bangun awl pagi.. siap kunci jam kul 6.30 pagi lagi..almaklumlah semangat nak sertai ‘ROAD RELAY UPSI’.. ahahaha.. mandi2.. gosok gigi..cuci segala yang perlu di cuci.. solat subuh.. pakai baju.. pakai wangi-wangian.. then tunggu masa je nak p campus.. mmg semangat ar.. hari sabtu lak tu..huhu.. biasanya hari sabtu aku bangun paling awal kul 11am..hahaha

ini la dak zakir ngan kwn2 dia
Aku sebenarnya x tahu apa2 pasal road relay upsi ni.. kawan aku.. dak ZAKIR dgn kwn2 dia yang ajak suruh join.. aku apa lagi.. dr aku membuta je baik aku isi dengan benda yang berfaedah..tak gitu.. 

main2 sblm mula acara
Sampailah tempat program dijalankan.. tunggu punya tunggu da kul 8.15am.. da 30 minit berlalu.. barulah pendaftaran dijalankan.. biasalah.. janji melayu.. 7.45am jd 8.15 am… tp x pe semangat kesukanan tinggi dan da biasa dgn situasi ni.. sabar jelah.. huhu

bosan nak tunggu sampai kul 10
P daftar kumpulan… then byr rm15 .. ok la .. berpatutan la..huhu . siap je daftar.. kami dapat information yang menggemparkan..  kami dalam kategori OPEN.. N mengikut perancangan katogeri OPEN mula pukul 10 a.m.. adoiiiiiiiiiiiiiiii.. dgr je.. berapi kepala ni.. yelah .. bangun jam 6.30.. program start kul 10am.. so apa nak di kata.. kitaorg gelak x ikhlas jelah..huhu

pose..pose..n pose
Tunggu punya tunggu..  mcm2 kami buat.. jogging.. bergambar.. mengumpat.. haha.. nak isi masa sampai kul 10..huhu

da ready ni.. semangat..huhu..dak zakit da mcm atlit da ni..huhu
AKHIRNYA.. masa yang ditunggu telah tiba.. kami mendengar arahan.. bg katogeri open.. 1 kumpulan 4 orang..
Orang pertama setiap kumpulan perlu lari 3 km
Orang kedua kena mengayuh basikal 6 km
Orang ketiga kena berlari 3km
Org keempat kena mengayuh basikal 6km
Orang keempat dari setiap kumpulan yang sampai dulu kan menang..haha 

hadiah-wow.. nak 1 lah..huhu
Akhirnya.. aku menjadi orang keempat.. dan kami mendapat tempat keempat.. dari empat kumpulan yang bertanding.. HEBAT KAN..haha.. aku x kisah yang penting aku menamatkan perlumbaan.. menang itu rezeki.. kalah boleh cuba lagi kan.. yang penting semangat perlu ada.. thanks kepada penganjur.. happy sgt pagi ni.. rasa longgar je sendi2 ni..huhu

still tersenyum walaupun kaki mcm nak tercabut..haha
Akhirnya sesi penyampaian hadiah semua happy  je..x kisah dapat ke x hadiah.. huhu.. tapi terdapat elemen kejutan.. ingatkan x ada hadiah tempat keempat.. rupa-rupanya.. diumumkan tempat keempat,,hehe.. semngat g ambik hadiah kat depan..huhu.. hari ini terisi dgn aktiviti yang bermakna..huhu.. happy sgt2

bergambar kenangan dgn hamper.. keempat pun empatlah.. yg penting gua menang dalam diri sendiri..haha

“MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA”

2 comments:

fariza fauzi said...

wahh dapat hamper !!!

RAZAK rahim said...

boleh wat bergambar..hehe .. lau hamper org lain..segan den