Monday, March 7, 2011

power chef.. haha.. aku sungguh bertenaga hari ini.. semuanya begitu mudah bagiku TODAY..cayalah

HARI YANG TERINDAH
AKU YANG HAPY GO LUCKY
hari ni bangun kul 6.45am.. bunyi je jam loceng.. terus bangun.. x ada berlengah2 dah.. rasa bertenaga sangat.. padahal aku tido lewat semalam.. aku mandi, solat, pakai baju chef, wangi2, letak barang dalam bag.. pakai kasut, panaskan enjin moto, n aku terus gerak.. kat moto aku menyanyi ketawa.. riang sekali..entah kenapa.. hati aku tenang sekali.. mungkin kerana prisip yang aku amalkan sejak beberapa hari yang lalu..

'INGATLAH ALLAH DALAM SEGALA HAL, NESCAYA ALLAH AKAN MEMPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KITA.. INSYAALLAH"

sampai kelas kul 7.50am tadi.. kelas start kul 8am.. alhamdulillah sampai ke kitchen dengan selamat.. Thank u ALLAH.. aku pakai apron, pakai cap, betulkan baju, kemaskan diri.. ready untuk melaksanakan kewajipan.. aku buka tingkap kitchen bg fresh sikit.. terasa nyaman sekali pagi itu..
AKU DI APIT OLEH chef of the day
kelas aku dimulai degn breafing dr chef of the day.. tugas aku pada hari ini adalah memasak shark fin soup.. sgt sedap.. tp tidak terbatas.. semua kerja aku lakukan.. aku tolong semua kawan2.. aku sediakan air laici untuk 26 orang kawan yang lain.. air laici itu terasa begitu sedap sekali.. mungkin sbb aku ikhlas dan tersenyum semasa sediakan air tu.. kawan2 ckp air laici tu mmg sgt menyegarkan..

'LUPA LA PULAK NAK AMBIL GAMBAR AIR LAICI KU YG FRESH TU..HUHU'

selesai buat air.. aku tolong kawan buar shark fin soup..  selesai sudah.. aku sediakan makanan untuk kawan2.. staff meal.. aku masak bihun goreng special resepi aku.. hati aku berbunga-bunga.. semua kawan2 cakap sedap.. happy sgt2.. ada yg tanya apa resepinya.. aku ckp secret resepi.. mereka terusan tanya aku.. aku pun berjenaka
MEE GORENG special zaqq
' kalau da namanya secret recipe.. mana blh bg tau..HEHHE'

Selesai sudah menyediakan bihun goreng.. aku tolong kawan kemaskan kitchen.. semuanya menjadi hari ni.. semua masakan kami kelihatan hidup.. sangat menyelerakan..

KAT BAWAH NI SEMUA MASAKAN KITA ORANG PADA HARI INI.. BESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
Menu Isnin (07/03/2011)

Appetizer : Fried wonton
Soup : Shark Fin Soup 
Main Course : 1) Breaded Chicken Boxing served with Thousand Island Sauce accompanied with butter corn and mixed vegetables 
2) Grilled Sea bass served with Plum sauce accompanied with Herb Rice and Mix Vegetables
Dessert : 1) Assorted fruits 
2) Pancake served with honey sauce
Soft Rolls : 
SPECIAL BAVERAGE > KAPAL API PA TAH...HUHU
AKU sungguh gembira hari ni.. lect ku cik AMILIN MAKAN BIHUN DENGAN BERSELERA,, SAMBIL MMBERI PUJIAN.. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. amin.. thank u ALLAH

KALAU INGAT ALLAH SENTIASA.. SEMUANYA JADI MUDAH..HUHU



9 comments:

aabil said...

x leh bawa blek ker tu mknn... tringin nak mkn mknn mcm tu...

RAZAK rahim said...

dtg la restoran kami..huhu.. murah je.. pakej rm15

aabil said...

wah...ada rstoran... kat mana tu...??? jd mksudnya rm15 tu.. bleh mkn mcm yg d atas ni... kesemuanyer...

RAZAK rahim said...

yup.. huhu..kat dewan rahman talib.. tp kena tempah dulu..huhu

aabil said...

erm kat DRT...
asal x tmpat dlm gmbr tu jer..
nnt la bncg dgn kwn2... nak tnya klu kitaorg nak bt dinner utk 77 org..
byr pun rm15 gak ker stp org... sbb plan nak bt dinner utk batch kitaorg...

RAZAK rahim said...

x la.. ni special utk jam kredit kami je.. x wat utk majlis2 besar2..huhu

aabil said...

erm... x pe la...

Adii Dee said...

mik kos ape ye?menarik

RAZAK rahim said...

kulinary art