Thursday, February 24, 2011

kerna helmet.. dan niat baik x bertempat..haha mcm ni lah jadinya

kenangan pahit sedikit manis ramadhan 2010


hari ni hari yang paling lucu dan panik dalam hidup AKU dan SUHAIRI@POWN.. kerana telah mencuba menjadi qasyah dlm novel lagenda budak setan.. x sangka kami boleh bikin panas di bulan ramadhan yang mendung ni.. apa2 pun.. kenangan ni akan kami ingat sampai bila2 setiap kali melangkah kaki di pintu timur upsi.. ngeeee..SYOK GAK LANGGAR PERATURAN NI.. peringatan..jgn cuba aksi kami di UPSI k.. huhuhu


 kisahnya mcm ni.. kita org baru hbs kelas masak.. otw nak blk.. aku drive motor.. kwn yang lain suhairi, arshad , fariza n the gang jalan kaki.. aku lalu lasebelah diaorg.. suhairi tahan motor aku.. ckp nk tumpang.. aku tanpa pk pnjg.. ckp jom ar.. suhairi trs naik .. x pakai helmet..ahha.. kwn2 yg lain di tinggalkan..ahha..
sampai je kat pintu utk keluar dr campus.. abg guard yg kacak ni.. tahan motor kami..ahha ..

abang guard tu pandai berlakon la.. berdrama lak dia dgn kami..hayati drama sebabk ni k


abg guard= mari sini, ic. lesen. kad kuning, kad metrik.. bg sy..
razak= jap2
abg guard=awk masak ye...'awak masak apa hari ni? Tanya abg guard sambil belek2 lesen
suhairi= lamb chop
abg guard=apa tu?..sedap x? da rasa?
suhairi = sama ngan chicken chop..x rasa ag.... sy puasa
abg guard=ok..' nnt masak lamb chop untuk saya." mari sini.. ikut saya..
razak.. suhairi= ikut mcm kerbau.. fariza, syafiq, mira , lias dan ramai ag pun lalu.. tgk je.. aku pun tgk gakk.. ketawa phit.. nge
abg guard-.. kenapa x pakai helmet
suhairi= nk tmpg jap je.. nk g dpn je..x tahu lak salah.. pnt masak 4 jam berdiri.. 
abg guard.. sy pun penat gak.. berdiri 8 jam.. (nmpk sgt menipu)
suhairi.. = kaku.. wat muka..
arshad pun lalu.. then suhairi speaking.. wait me.. tp arshd buat muka then berhenti.. ambil berat..
abg guard..= nk sy saman sape ni.. nk yg bawa moto atau yang x pakai helmet nii..
suhairi= sape2 la encik.. ( pasrah sambil berbisik kat aku.. ckp kita kongsi bayar5 ek.. ) aku gelak dlm hati..
arshad menyampuk.. encik klaau blh pertimbanglkan la.. jgn saman.. ini first time wat salah..
abg guard- betul ke first time..
ashad.. saya yakin encik kawan ni first time..
razak- moto sy ni x pnh tumpangkan org en.. (yekew)
abg guard- tuan punya diri x merayu pun.. kenapa awk yang merayu.. abg guard tanya arshad.. 
razak.. ntah en.. x tahu nk merayu mcm mana.. sbb mmg salah sy...
abg guard- ok lah.. sy pun berhati perut gak.. bkn nk samn pun .. acah je..
suhairi.. terima kasih en.. sambil bersalam..lain kali sy jalan kaki kat sini pun sy pakai helmet k.. 
abg guard.- jgn la mcm tu.. 
razak.. - byeeee



pengajaran = walau dekat mcm manapun jaraknya.. kalau dah melanggar peraturan.. tetap salah k.. no excuse..lain kali.. sediakan helmet sblm naik moto..ahha

2 comments:

fariza fauzi said...

hahahahhaha kelakar !!
aku tgk masa ni...

RAZAK rahim said...

haha.. ko da agak.. kami akn kena thn kan..hahaha